ELS PLÀSTICS


A tecnologia , el segon tema que estem estudiant , es diu els plàstics.

QUÈ EN SE?

Els plàstics són part del nostre dia a dia , en els embolcalls del menja , els envasos... es podria dir que és improbable viure sense plàstics.Segurament per no utilitzar tants plàstics , en el nostre dia a dia n'hauríem de condicionar de moltes coses, encara i així moltes altres no les necessitem.

                                  Resultado de imagen de utilizamos  plastico
                                 


Les persones cada vegada ens conscienciem més del que són els residus i , la gran part són plàstics, l´altre dia vaig veure un documental , en el qual informava que hi ha muntanyes de residus ( abocadors ) a Malàisia ,  els quals ja estaven plens , i els tornaven tunelades als països els quals els va produir , com Europa , Canada ...

                           Resultado de imagen de toneladas de plasticos

El plàstic es pot fabricar amb el petroli . 


                                Resultado de imagen de plastico se produce por el petróleo

Els plàstics no són biodegradables , almenys una bossa de plàstic tardà 150 anys, per no parlar d'una ampolla que tarda + de 450 anys .

                                  Resultado de imagen de cuanto tarda en degradarse el plastico


També sé una mica d'informació sobre  , el que produeix el plàstic en base del nostre cos , per exemple les ampolles d´aigua que són de plàstic , si no m´he equivoco hem van dir que en utilitzar-les després d'una sèrie de vegades soltava un tipus de toxines.

                                    Resultado de imagen de reutilizar las botellas de plastico




I per últim se que per utilitzar tants plàstics innecessaris estem destrossant el medi ambient tenim ILLES DE BROSSA , estem destrossant el MAR , la FAUNA MARINA ( tortugues que es confonen amb la plàstics , ( en la seva majoria les palletes )  i es pensen que es aliment.
                       
                                 Resultado de imagen de fauna del mar plastico



EXPERIMENTS : 

Al finalitzar el primer trimestre el Cesc ens va proposar fer 2 experiments, el qual la seva proposta era fer el nostres propis plàstics un ecològic i el segon el qual el principal i únic ingredient era u plàstic per formar-ne un de nou.
Bé eren molt ràpids, de fer jo aquí us presento el primer que he fet. 

PLÀSTIC BIODEGRADABLE (amb vinagre i llet ): 

La veritat es que no vaig tardar ni 5 minuts en fer-lo, vaig tardar més en netejar tot el desastre que no pas fen el experiment.

QUE NECESSITO : 

-LLET 
-VINAGRE 
-UNA CASSOLA 





PROCEDIMENT : 

1. Bullir la llet, en una cassola.



( Aneu amb compta que no us passi com a mi )

2. Quan la llet, ja comenci a bullir es ja podria tirar el vinagre, el qual es formarà una reacció química, que produeix aquesta acció ( bastant fastigosa ) 



VÍDEO DE LA BARREJA ENTRE ELS DOS INGREDIENTS 


3.El següent, serà colar la llet ( en el meu cas, crec que seria vinagre amb llet perquè em vaig passar una mica amb les quantitats ) i el resultant que quedi al colador ( una massa homogènia, bastant fastigosa )




4.La massa, ( ja es podria dir plàstic biodegradable ), la escurrirem una mica més amb paper de cuina, per absorbir tot el líquid que ens ha quedat i que no s´ha pogut eliminar amb el colador. 



5. Podem amassar una mica el bio plàstic, per poder veure com és el seu tacte, i simplement jugar una mica amb ell (és una mica fastigós, la veritat, a mi em va sortir una mica pastos)




6.I l´últim que cal fer és recollir la cuina un dels passos més divertits ( sarcasme ), ja que la cuina va quedar feta un desastre.
       
                                 
       DESASTRE                                                     DESPRÈS DE 3H



QUE HE APRÈS ? 

Bé després de tot el desastre amb els experiments. A la tornada vam acabar el tema dels plàstics, i el que vam fer va ser un projecte sobre ells. Vam fer grups de 5. Cada grup tenia un plàstic i el nostre era HPDE (són les sigles en anglès) , i era el número 2 , PDE (les sigles en castellà) .
El que teníem que fer era : 
Trobar materials fets de plàstic HPDE/PDE i fer la nostra presentació, posant la informació sobre el plàstic número 2.
Nosaltres vam utilitzar els pots de diversos productes químics i vam fer uns cotxes amb ell allà vam posar les seves característiques: tenaç, incolor, transparent, i és més resistent que el plàstic de baixa densitat, és lleuger... i un altre cotxe en què s´utilitzava/les aplicacions: envasos de xampú, de detergent, de suavitzant, en taps de plàstic, de productes químics.
També vam fer un vídeo el qual fem la presentació, si el voleu veure està al blog de la meva companya Aitana.


              


COM HO HE APRÈS ? 
Com he explicat ho hem fet per grups, amb un projecte...

La veritat és que ha sigut bastant senzill, la manera de l´elaboració. 
Hem fet utilitzat uns quants folis per fer els apartats, que eren necessaris, i després per fer els cotxes, hem modificat les ampolles, per exemple hi havia una ampolla que era un cotxe de policia un altre, una ambulància...

COM M´HAN AVALUAT ? 

En aquest tema la veritat es que les notes no han sigut bones, almenys una de les dues, que no m´ha anat gaire bé. 
A veure es podria dir que el Cesc ens va fer un "examen sorpresa" no era ben bé un examen però contava com un.
El que vam haver de fer va ser explicar en un document word tot el que havíem après i com ho havíem fet, les característiques, les aplicacions...
També ens va posar nota sobre la presentació general del treball que havíem fet al taller.


( nota del document que vam haver que fer, com ja he dit no em fascina la nota  )



( del projecte )




OPINIO: 

La veritat és que aquest tema no m´agradat gens, he trobat que de part meva l´he fet amb desganes i no li he trobat massa la gràcia així com altres. Des del punt de vista no he après gaire sobre el plàstic crec que l´únic el nom el número i alguna cosa més per damunt, crec que també ha sigut perquè el temps se´ns ha llençat una mica a sobre, no ha sigut com pensava ni com m´hagués agradat









Comentarios

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog